Siirry pääsisältöön

ICT-tuen toiminta

Hun ry:n ICT-tuki ohjaa ja neuvoo.

Tällä sivulla

HUN ry:n ICT-tuen ohjaustoiminta on osa yhdistyksemme jäsenpalvelua. ICT-tuki jakaa tietoa ja esittelee apuvälineitä sekä avustaa apuvälineiden käyttöönotossa ja antaa laadukasta käytönopetusta.

Tavoitteemme on vahvistaa näkövammaisten henkilöiden valmiuksia itsenäisen elämän hallintaan, tiedonsaantiin ja osallisuuteen yhteiskunnassa. Toimintamme kohderyhmä on tietoteknisten apuvälineiden käyttöönoton ja käytön tukea tarvitsevat näkövammaiset henkilöt Uudellamaalla.

Toiminta

HUNin ICT-tuen yksilöohjaukset toteutetaan sekä lähi-,  että etäohjauksina. Kotikäynti on mahdollinen mikäli perustelut kotikäynnille toteutuvat eikä asiaa saada muulla tavalla ratkaistua. Myös koronarajoitukset voivat estää lähi ja kotiohjaukset.

Ryhmätapaamiset ja ryhmäohjaukset sekä apuväline-esittelyt ja tapaamiset paikallisyhdistyksissä toteutetaan lähi-, etä- tai hybriditapaamisena. Lähitapaamisiin osallistutaan tulemalla kokoontumispaikalle ja etätapaamisiin Teams-etäyhteydellä tai soittamalla puhelimella. Hybridimuoto on näiden yhdistelmä eli osallistua voi kaikilla edellä mainituilla tavoilla. Apua osallistumiseen saa tarvittaessa ICT-ohjaajilta.

Joissakin tapaamisissa lähiosallistujien määrä on rajattu ja riippuu tilasta, jossa kokoonnutaan. Joihinkin tapaamisiin on ennakkoilmoittautuminen. Tarkemmat tiedot yksittäisestä tapaamisesta kerrotaan HUNin tiedotuskanavissa eli mm. HUN-tiedotteet sähköpostilistalla, äänilehdissä ja ICT-tuen tapahtumat -sivulla osoitteessa www.hun.fi/fi/kalenteri.

Teemme jatkossakin työtä osaksi etänä. Saatte siis edelleen sekä etänä että lähiohjauksina apua tietokoneen, puhelimen ja Daisy-laitteiden käyttöönotossa ja käytössä sekä muissa tietotekniikkaan liittyvissä asioissa.

Yksilöohjaukset

Yksilöohjaukset on HUNin tiloissa Iiris-keskuksessa, kotikäyntinä tai paikallisyhdistysten  jäsentapaamisissa annettu yksilöllinen ohjaus oman apuvälineen käyttöön. Ohjaustapaamisista sovitaan aina etukäteen.

Ryhmätapaamiset

Ryhmätapaamisista Omenapiirit ovat iOS-laitteiden käyttäjien vertaistapaamisia, Digimiitit vastaavia tapaamisia, joissa aiheena myös muut käyttöjärjestelmät ja tietotekniset laitteet. Näitä tapaamisia järjestetään noin kerran kuukaudessa. Omenapiiri järjestetään iltapäivisin, Digimiitit ilta-aikaan.  Ryhmätapaamisiin tulee ilmoittautua ennakkoon.

Omenapiirissä esitellään etukäteen sovittu aihe – toiminto tai sovellus - ja sen käyttö. Mikäli kiinnostuu aiheesta ja haluaa lisäohjausta sen käyttöönottoon tai käyttöön, voi myöhemmin varata erillisen ajan yksilöohjaukseen.

Digimiiteissä keskustellaan yleisesti, ajankohtaisista ja osallistujia askarruttavista asioista. Ryhmässä voi saada sovellusten käyttöön uusia vinkkejä tai voi kertoa niitä muille mukana oleville.

Apuväline-esittelyt

Apuväline-esittelyt ovat etänä tai hybridimuotoisena järjestettäviä tapaamisia, joita ICT-tuki järjestää yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa. 

Apuväline-esittelyjä järjestetään noin kerran kuukaudessa, iltapäivisin, ja ne on tarkoitettu kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Paikallisyhdistyskäynnit

ICT-tuki tekee yhteistyötä paikallisyhdistysten kanssa järjestämällä heidän omissa jäsentapaamisissaan apuvälineiden esittelyjä ja yksilöohjauksia. ICT-tuki vierailee jäsentapaamisissa paikallisyhdistyksen kanssa etukäteen sovittuina päivinä.

Pienryhmäopetukset

Yksittäisiä pienryhmäopetuksia toteutetaan jonkin ajankohtaisen aiheen ohjaustarpeeseen nopeallakin aikataululla tai käyttäjien esittämien toivomusten mukaan. Mahdollisista ryhmäopetuksista tiedotetaan aina erikseen ja niihin ilmoittaudutaan ennakkoon.

Ilmoittautuminen

Kun ilmoittautuu ryhmätapaamisiin tai ryhmäohjauksiin voi joko lähettää viesti ICT-tuen osoitteeseen ict@hun.fi, se tavoittaa kaikki ohjaajat, tai soittaa päivystysnumeroon 044 720 8644. Puhelinpäivystysajat ovat maanantaista torstaihin kello 9 - 11, joten vastaajaan kannattaa jättää viesti. Tarkistamme puhelimeen tulleet soitot, tekstiviestit ja vastaajaviestit säännöllisesti.

Yhteystiedot

Tavoitat meidät puhelimitse tai sähköpostilla. Yksilöohjaukseen voi varata aikoja myös suoraan ohjaajilta:

  • Ritva Heinlampi, ICT-vastaava, 044 756 3102
  • Kalle Haukka, ICT-ohjaaja 044 756 3101
  • Ibrahim Milanovic, ICT-ohjaaja 044 756 3103
  • Niko Sutinen, ICT-ohjaaja 044 756 3104
  • ICT-tuen yleinen päivystysnumero 044 720 8644

Henkilökohtaiset sähköpostiosoitteet ovat muotoa: etunimi.sukunimi@hun.fi

ICT-tuen tapahtumat -sivulla on tiedot kaikista kevään tulevista esittelyistä, ryhmätapaamisista sekä ryhmäohjauksista. Etsi itsellesi mieleiset ja ilmoittaudu.

Olet tervetullut mukaan toimintaan!