What­sApp-oh­je

WhatsApp on sovellus, jolla pystyy lähettämään viestejä, ääniviestejä, videoita, kuvia ja soittamaan puheluita.

Kun WhatsApp on auki, näytön alareunassa on viisi painiketta, joista voi valita, mitä toimintoa halutaan käyttää.

Kentästä toiseen liikutaan tutuilla eleillä, eli yhden sormen pyyhkäisyllä vasemmalta oikealle ja päinvastoin, tai liu’uttamalla sormea ruudulla. Yhden sormen tuplanapautus avaa/valitsee kohteen.

Ruudun näkymä riippuu siitä, mikä kohde on alarivistä valittuna. Kohde valitaan kaksoisnapautuksella. Alarivillä on viisi painiketta ja ne ovat seuraavassa järjestyksessä:

Tila, Puhelut, kamera, keskustelut, Asetukset.

Viestin lähetys

1.     Avaa WhatsApp yhden sormen tuplanapautuksella ja odota, että ohjelma avautuu.

2.     Etsi sormea liu’uttamalla näytön alareunasta ”keskustelu -painike”. Se sijaitsee kotipainikkeen yläpuolella, melko oikeassa alanurkassa.

3.     Valitse keskustelu -painike yhden sormen tuplanapautuksella, jos ei ole valittuna. Ruutuun avautuu keskustelunäkymä. Näkyviin tulevat myös aiemmat keskustelut, ja niitä voi selata yhden sormen poikittaispyyhkäisyillä.

4.     Etsi ”Uusi keskustelu” -painike liu’uttamalla sormea oikeasta ylänurkasta rauhallisesti alas. Painikkeen voi myös etsiä poikittaispyyhkäisyillä.

5.     Kun laite sanoo: ”Uusi keskustelu painike”, tee yhden sormen tuplanapautus. Avautuu näkymä, jossa on yhteystietojen luettelo.

6.    Etsi yhden sormen poikittaispyyhkäisyllä henkilö, jolle haluat lähettää viestin, ja tee yhden sormen tuplanapautus. Seuraavaksi avautuu tekstikenttä, johon voi kirjoittaa viestin. Halutessasi voit käyttää myös sanelua.

7.    Kun viesti on valmis, etsi lähetä-painike ja tee siihen yhden sormen tuplanapautus jolloin viesti lähtee. Lähetä-painike sijaitsee näytön oikeassa reunassa heti näppäimistön yläpuolella.

Ääniviestin lähetys

1.     Avaa WhatsApp yhden sormen tuplanapautuksella ja odota, että ohjelma avautuu.

2.     Etsi sormea liu’uttamalla näytön alareunasta ”keskustelu -painike”. Se sijaitsee kotipainikkeen yläpuolella, melko oikeassa alanurkassa.

3.     Valitse keskustelu -painike yhden sormen tuplanapautuksella, jos ei ole valittuna. Ruutuun avautuu keskustelunäkymä. Näkyviin tulevat myös aiemmat keskustelut, ja niitä voi selata yhden sormen poikittaispyyhkäisyillä.

4.     Etsi ”Uusi keskustelu” -painike liu’uttamalla sormea oikeasta ylänurkasta rauhallisesti alas. Sen voi myös etsiä poikittaispyyhkäisyillä.

5.     Kun laite sanoo: ”Uusi keskustelu painike”, tee yhden sormen tuplanapautus. Avautuu näkymä, jossa on yhteystietojen luettelo.

6.     Etsi yhden sormen poikittaispyyhkäisyllä henkilö, jolle haluat lähettää viestin, ja tee yhden sormen tuplanapautus.

7.     Pyyhkäise kerran yhdellä sormella oikealle, jolloin laite sanoo: ”Ääniviesti painike”.

8.     Napauta ruutua yhdellä sormella - kaksoisnapautus ja pito, eli toisen napautuksen jälkeen sormi jää näytölle.

9.    Kun kuulet äänimerkin, voit sanella viestisi. Muista pitää koko ajan sormea näytöllä.

10. Kun viestisi on valmis, nosta sormi näytöltä. Kuuluu merkkiääni, joka tarkoittaa, että viestisi lähti vastaanottajalle.

WhatsAppin puhelut

1.     Avaa WhatsApp yhden sormen tuplanapautuksella ja odota, että ohjelma avautuu.

2.     Etsi sormea liu’uttamalla näytön alareunasta ”Puhelu painike”, ja tee siihen yhden sormen tuplanapautus. Painike sijaitsee kotipainikkeen yläpuolella, melko vasemmassa alanurkassa.

3.     Avautuu puhelunäkymä. Näkyviin tulevat myös aiemmat puhelut, ja niitä voi selata yhden sormen poikittaispyyhkäisyillä.

4.     Etsi sormea liu’uttamalla oikeasta ylänurkasta ”Uusi puhelu” -painike, ja tee sen kohdalla yhden sormen tuplanapautus. Sen voi myös etsiä poikittaispyyhkäisyillä.

5.     Avautuu näkymä, jossa on yhteystietojen luettelo.

6.    Etsi yhden sormen poikittaispyyhkäisyllä henkilö, jolle haluat soittaa puhelun ja napauta sitä yhdellä sormella tuplasti.

-       Jos haluat äänipuhelun, pyyhkäise yhteystiedon nimen jälkeen kerran oikealle yhdellä sormella, jolloin laite sanoo äänipuhelu. Tee tässä yhden sormen tuplanapautus. Nyt puhelua yhdistetään, odota, että vastataan. Puhelu lopetetaan kahden sormen tuplanapautuksella.

-       Jos haluat videopuhelun, pyyhkäise yhteystiedon nimen jälkeen kaksi kertaa yhdellä sormella oikealle, jolloin laite sanoo videopuhelu. Tee tässä yhden sormen tuplanapautus, jolloin puhelu yhdistetään. Videopuhelu lopetetaan etsimällä yhden sormen poikittaispyyhkäisyillä ”Phone end button – lopeta puhelu”painike, ja napauttamalla sitä kahdesti yhdellä sormella.