Vies­tin lä­het­tä­mi­nen Si­rin avul­la

Siri -avustajaa voi käyttää apuna myös viestien lähettämiseen. Lähettämisen voi tehdä sanomalla kaikki tarvittavat tiedot Sirille yhteen pötköön tai siten, että Siri kyselee osan tiedoista.

Tässä esimerkki jossa Siri kyselee tiedot:

Aktivoi Siri ja sano ”lähetä viesti.”

Siri kysyy, kenelle haluat viestin lähettää, äänimerkin jälkeen kerro yhteystiedoissasi olevan vastaanottajan nimi tai sanele jokin puhelinnumero numeroittain.

Seuraavaksi Siri kysyy ”mitä haluat sanoa vastaanottajalle”?

Äänimerkin jälkeen sanele viesti ilman taukoja, Siri tulkitsee aika lyhyenkin tauon sanelun lopettamiseksi. Sanele myös haluamasi välimerkit.

Viestin sanelun jälkeen Siri toistaa viestisi ja kysyy vahvistusta viestin lähettämiselle. Vastaamalla kyllä viesti lähtee vastaanottajalle.

Jos vastaat ”ei” viesti ei lähde vielä, vaan jää muistiin ja voit lähettää sen myöhemmin sanomalla ”Lähetä viesti”.

HUOM! Sirin sulkeminen kotipainikkeella kuitenkin poistaa viestin muistista.

Sanomalla ”kumoa” viesti ei jää muistiin vaan voit vaikka heti sanoa ”lähetä viesti” ja Siri aloittaa uuden viestin.

Jos Siri tunnisti puheesi huonosti voit vastata myös ”muokkaa”, jolloin edellinen sanelusi pyyhkiytyy pois ja voit sanella viestisi uudestaan.

Sanomalla ”Lisää” voit jatkaa viestin sanelua. ”Lisää” komentoa voit käyttää, kun Siri kysyy vahvistusta lähettämiselle tai Ei-komentosi jälkeen.

Voit lähettää viestin myös sanomalla kaikki tiedot yhteen menoon. Jos aktivoit Sirin painamalla kotipainiketta, voit pitää sitä painettuna koko sanelusi ajan, näin ei pienet tauotkaan katkaise viestin sanelua.

Esimerkki viestin sanelusta kotipainike koko ajan painettuna:

”lähetä viesti Kallelle mitä tänään kuuluu kysymysmerkki minä menen tänään uimaan ja kuntosalille kun on vapaapäivä piste”

Vapautettuasi kotipainikkeen Siri kertoo kenelle viesti olisi lähdössä ja mitä viestissä lukee ja kysyy lopuksi haluatko lähettää sen.