Soit­ta­mi­nen iP­ho­nel­la

Soittaminen iPhonella

iPhonessa puheluiden soittamiseen on oma sovellus nimeltään Puhelin. Puhelin-sovellus avataan kotivalikosta. Oletuksena se löytyy kotivalikon alapalkista, näytön vasemmasta alareunasta.

Etsi puhelin-sovellus ja avaa se yhden sormen kaksoisnapautuksella.

Puhelin-sovelluksessa on useita tapoja soittaa. Voit soittaa suosikit-, äskeiset-, yhteystiedot-, tai näppäimistö-välilehdeltä.

Välilehdet ovat painikkeina näytön alareunassa. Yksi välilehdistä tai painikkeista on aina valittu ja sen välilehden näkymä on silloin esillä ruudussa.

Soittaminen äskeiset-välilehdeltä

Äskeiset-välilehdeltä näet puheluhistorian, eli viimeksi suoritetut puhelut. Aina kun soitat jollekin, tai vastaat puheluun, sen yhteystieto jää äskeiset-välilehdelle. Ne ovat ylhäältä alas aikajärjestyksessä, uusimmasta vanhimpaan.

Kun puhelin-sovellus on avattu, aseta sormi kotipainikkeelle, mutta älä paina sitä. Liu'uta sormea rauhallisesti suoraan ylöspäin, kunnes kuulet laitteen sanovan: "yhteystiedot-painike". Silloin olet alarivissä.

Kun "yhteystiedot painike" löytyy, pyyhkäise kerran vasemmalle yhdellä sormella, jolloin tulet kohtaan "äskeiset painike". Jos "äskeiset painike" ei löydy, kokeile etsiä sitä yhden sormen pyyhkäisyllä oikealle tai vasemmalle tarvittaessa useaan kertaan, kunnes painike löytyy.

Kun laite sanoo: "äskeiset painike", kaksoisnapauta näyttöä yhdellä sormella. Äskeiset-painike tulee valituksi ja näyttöön tulee esille äskeiset-välilehden näkymä.

Liu'uta sormea näytön keskeltä yläreunasta alaspäin, kunnes laite sanoo: "valittuna kaikki".

Pyyhkäise yhdellä sormella oikealle, kunnes tulet sellaiseen yhteystietoon, johon haluat soittaa.

Kun olet sen kohdalla, kaksoisnapauta yhdellä sormella näyttöä, jolloin soittaminen käynnistyy.

lopetat puhelun kahden sormen tuplanapautuksella.

Soittaminen yhteystiedot-välilehdeltä

Kun puhelin-sovellus on avattu, aseta sormi kotipainikkeelle, mutta älä paina sitä. Liu'uta sormea rauhallisesti suoraan ylöspäin, kunnes kuulet laitteen sanovan: "yhteystiedot-painike".

Silloin olet alarivissä.

Jos yhteystiedot-painiketta ei löydy, kokeile etsiä sitä yhden sormen pyyhkäisyillä oikealle tai vasemmalle tarvittaessa useaan kertaan, kunnes laite sanoo ”Yhteystiedot-painike”.

Kaksoisnapauta tässä näyttöä yhdellä sormella. Yhteystiedot-painike tulee valituksi ja näyttöön tulee esille yhteystiedot-näkymä.

Yhteystiedot ovat aakkosjärjestyksessä a:sta ö:hön.

Yhden sormen pyyhkäisyllä vasemmalle tai oikealle selaat yhteystietojasi. Täältä et voi soittaa suoraan, vaan yhteystieto pitää ensin avata.

Kun olet halutun yhteystiedon kohdalla, avaa yhteystieto kaksoisnapauttamalla näyttöä yhdellä sormella, jolloin saat esille yhteystiedon tarkemmat tiedot.

Avautuu yhteystiedot ikkuna. Aluksi laite sanoo: "Yhteystiedot, edellinen painike" ja sen jälkeen tulevat otsikkotieto, Muokkaa-painike, mahdollinen kuva ja nimi ennen puhelinnumeroa.

Pyyhkäise yhdellä sormella oikealle, kunnes kuulet ensimmäisen puhelinnumerotiedon. Laite lukee ääneen siellä olevan puhelinnumeron, eli se kohta on aktiivinen. Kaksoisnapauta näyttöä yhdellä sormella, jolloin laite soittaa kyseiseen numeroon.

Laita luuri korvalle ja keskustele.

Puhelun lopetat kahden sormen kaksoisnapautuksella.

Vielä on palattava takaisin yhteystietoikkunasta. Sen teet seuraavasti:

Kun lopetat puhelun, kuulet ilmoituksen ”Yhteystiedot, edellinen-painike”. Kaksoisnapauta näyttöä yhdellä sormella, jolloin palaat takaisin yhteystietojen listaan.

Jos et kuule ilmoitusta, pyyhkäise yhdellä sormella vasemmalle, kunnes kuulet "edellinen painike", ja kaksoisnapauta näyttöä, jolloin palaat takaisin yhteystiedot listalle.

Yhteystiedon etsiminen yhteystiedot-välilehdeltä etsi- toimintoa käyttäen.

Jos on paljon yhteystietoja, silloin on hyvä osata etsiä yhteystietoja, koska selaamalla etsintä saattaa kestää.

Kun yhteystiedot-painike alarivistä on valittu, etsi vasemmasta ylänurkasta ensimmäistä riviä. Se löytyy seuraavasti:

Aseta sormi ruudun vasempaan ylänurkkaan ja liu'uta sitä rauhallisesti alas vasenta reunaa pitkin, kunnes laite sanoo "Ryhmät" tai "Yhteystiedot otsikko". Silloin olet ensimmäisellä rivillä. Nosta sormi näytöltä ja pyyhkäise yhdellä sormella oikealle, kunnes tulee "etsi painike".

Napauta sitä kahdesti yhdellä sormella, jolloin muokkauskenttä avautuu. Laite sanoo "Hakukenttä muokkaa etsi lisäyskohta alussa". Esille tulee näppäimistö, joka sijaitsee n. ruudun puolesta välistä alaspäin.

Kirjoita siihen etsittävän yhteystiedon 3-4 alkumerkkiä.

Etsi jälleen vasemmasta ylänurkasta ensimmäistä riviä seuraavaan tapaan. Aseta sormi ruudun vasempaan ylänurkkaan ja liu'uta sormea rauhallisesti alas vasenta reunaa pitkin, kunnes laite sanoo "hakutulokset".

Nosta sormi ruudulta ja pyyhkäise yhdellä sormella oikealle, kunnes tulet halutun yhteystiedon kohdalle.

Kaksoisnapauta sitä yhdellä sormella, jolloin avautuu yhteystiedon ikkuna, jossa ovat yhteystiedon tarkemmat tiedot.

Aluksi laite sanoo: "Yhteystiedot, edellinen painike" ja sen jälkeen tulevat otsikkotieto, Muokkaa-painike, mahdollinen kuva ja nimi ennen puhelinnumeroa.

Pyyhkäise yhdellä sormella oikealle, kunnes kuulet ensimmäisen puhelinnumerotiedon. Laite lukee ääneen siellä olevan puhelinnumeron, eli se kohta on aktiivinen. Kaksoisnapauta näyttöä yhdellä sormella, jolloin laite soittaa kyseiseen numeroon.

Laita luuri korvalle ja keskustele. Puhelun lopetat kahden sormen kaksoisnapautuksella.

Vielä on palattava takaisin tästä yhteystiedosta, ja sen teet seuraavasti:

Kun lopetat puhelun, kuulet ilmoituksen ”Etsi edellinen-painike”. Kaksoisnapauta näyttöä yhdellä sormella, niin pääset takaisin yhteystietojen listaan.

Tulet takaisin hakukenttään. Pyyhkäise yhdellä sormella oikealle, kunnes tulet kohdalle "kumoa painike". Kaksoisnapauta sitä yhdellä sormella, jolloin tulet takaisin yhteystiedot-välilehdelle ja olet yhteystietojen luettelossa.

Painamalla kerran lyhyesti koti-painiketta suljet puhelin-sovelluksen

Yhteystiedon etsiminen taulukkohakemistoa käyttäen.

Jos on paljon yhteystietoja, silloin on hyvä osata etsiä yhteystietoja, koska selaamalla etsintä saattaa kestää.

Kun yhteystiedot-painike on alarivistä valittu, etsi vasemmasta ylänurkasta ensimmäistä riviä. Se löytyy seuraavasti:

Aseta sormi ruudun vasempaan ylänurkkaan ja liu'uta sormea rauhallisesti alas vasenta reunaa pitkin, kunnes laite sanoo "Ryhmät" tai "Yhteystiedot otsikko". Silloin olet ensimmäisellä rivillä. Nosta sormi näytöltä ja pyyhkäise yhdellä sormella oikealle, kunnes laite sanoo "taulukkohakemisto säädettävä, säädä arvoa pyyhkäisemällä ylös tai alas yhdellä sormella".

Pyyhkäisemällä yhdellä sormella ylhäältä alas selaat aakkosia eteenpäin.

Kun tulet halutun alkukirjaimen kohdalle (esim. etsitään Kallea ja tullaan k-kirjaimeen). Pyyhkäise yhdellä sormella oikealle, jolloin selaat k:lla alkavia yhteystietoja. Kun tulet halutun yhteystiedon kohdalle, kaksoisnapauta sitä yhdellä sormella.

Avautuu yhteystiedon ikkuna, jossa ovat yhteystiedon tarkemmat tiedot.

Aluksi laite sanoo: "Yhteystiedot, edellinen painike" ja sen jälkeen tulevat otsikkotieto, Muokkaa-painike, mahdollinen kuva ja nimi ennen puhelinnumeroa.

Pyyhkäise yhdellä sormella oikealle, kunnes kuulet ensimmäisen puhelinnumerotiedon. Laite lukee ääneen siellä olevan puhelinnumeron, eli se kohta on aktiivinen. Kaksoisnapauta näyttöä yhdellä sormella, jolloin laite soittaa kyseiseen numeroon.

Laita luuri korvalle ja keskustele. Puhelun lopetat kahden sormen kaksoisnapautuksella.

Vielä on palattava takaisin tästä yhteystiedosta, ja sen teet seuraavasti:

Kun lopetat puhelun, kuulet ilmoituksen ”yhteystiedot edellinen-painike”. Kaksoisnapauta näyttöä yhdellä sormella, jolloin pääset takaisin yhteystietojen listaan.

Soittaminen valitsemalla numero näppäimistöltä

Kun puhelin-sovellus on avattu, aseta sormi kotipainikkeelle, mutta älä paina sitä. Liu'uta sormea rauhallisesti suoraan ylöspäin, kunnes kuulet laitteen sanovan: "yhteystiedot-painike".

Silloin olet alarivissä.

Etsi alarivistä näppäimistö-painike pyyhkäisemällä yhdellä sormella vasemmalta oikealle. Kun painike löytyy, kaksoisnapauta näyttöä yhdellä sormella.

Avautuu uusi näkymä. Näytölle tulee esiin numeronäppäimistö. Numerotaulukko on samassa järjestyksessä kuin tavallisessa puhelimessa. Siinä on neljä riviä numeroita.

Ensimmäisellä rivillä ovat 1, 2, 3, ja toisella 4, 5, 6 jne.

Aloita puhelinnumeron kirjoittaminen etsimällä ensimmäinen numero. Numeroa voi etsiä liu’uttamalla yhtä sormea näytöllä, tai pyyhkäisemällä yhdellä sormella vasemmalta oikealle/toisinpäin.

Kun laite sanoo haluamasi numeron, kaksoisnapauta näyttöä yhdellä sormella. Jos teit oikein, laite toistaa numeron hiukan kimeämmällä äänellä.

Ensimmäinen numero on nyt syötetty. Etsi seuraava numero pyyhkäisemällä yhdellä sormella oikealle tai vasemmalle, ja kun laite sanoo sen, kaksoisnapauta näyttöä yhdellä sormella. Jatka samaan tapaan, kunnes koko numero on syötetty.

Voit tarkastella syötettyä puhelinnumeroa menemällä numerokenttään. Tähän kenttään pääset pyyhkäisemällä yhdellä sormella oikealta vasemmalle, kunnes ohitat numeron 1 näppäimistössä.

Ensiksi tulee tallenna yhteystietona painike. Seuraavalla pyyhkäisyllä laite sanoo ”puhelinnumero”, ja jo syötetyt numerot. Jos on helpompaa, voit etsiä kentän liu’uttamalla yhtä sormea näytön yläreunasta alaspäin.

Jos syötät vahingossa väärän numeron, voit poistaa sen Poista-painikkeella, joka löytyy näytön alaosasta numeronäppäimistön ruutu-näppäimen alapuolelta. Pääset poista-painikkeelle myös pyyhkäisemällä oikealle, kunnes kuulet ”Poista”. Kaksoisnapauttamalla näyttöä yhdellä sormella poistat viimeksi syötetyn numeron.

Syötettyäsi koko puhelinnumeron etsi numeronäppäinten alapuolelta Soita-painike joko pyyhkäisyelein tai liikuttelemalla sormea näytöllä kotipainikkeesta ylöspäin. Soita-painike sijaitsee yhteystiedot-painikkeen yläpuolella.

Kun se löytyy, kaksoisnapauta näyttöä yhdellä sormella, jolloin iPhone soittaa antamaasi numeroon.

Voit lopettaa puhelun ottamalla laitteen pois korvalta ja kaksoisnapauttamalla näyttöä kahdella sormella. Soittamasi puhelun tiedot jäävät muistiin äskeisten puheluiden listalle, josta voit soittaa samaan numeroon uudelleen tai tallentaa puhelinnumeron yhteystietoihin.

Painamalla kerran lyhyesti koti-näppäintä suljet puhelin-sovelluksen.