Si­ri-avus­ta­ja

Suomenkielisen Siri-avustajan käyttäminen

Aivan aluksi Siri pitää olla otettu käyttöön asetuksista. Vanhemmissa käyttöjärjestelmäversioissa Siri löytyy kohdasta asetukset -> yleiset -> Siri, ja uudemmissa asetukset -> Siri ja haku. Asetuksista kannattaa tarkistaa myös, että puhepalaute-kohdassa valittuna on vaihtoehto ”aina”. Näin Siri antaa palautteen puheena, eikä pelkästään tekstinä näytöllä.

Toimiakseen Siri tarvitsee nettiyhteyden. Mikäli yhteyttä ei ole, ei Siri vastaa ja näytöllä kerrotaan yhteyden puuttumisesta.

Voit halutessasi ottaa käyttöön myös ”Hei Siri” -toiminnon. Tämä toiminto mahdollistaa Sirin käytön ilman kotipainikkeen painamista. iPhone 6s ja uudemmissa laitteissa tämä toimii myös ilman, että laite on latauksessa. Vanhemmissa laitteissa ”Hei Siri” toimii vain puhelimen ollessa latauksessa. Kun toiminto on käytössä, voit sanoa puhelimelle ”Hei Siri”, jolloin Siri aktivoituu vastaanottamaan komentoja.

Saat Sirin kuuntelemaan komentojasi, kun pidät kotipainiketta painettuna, kunnes kuulet merkkiäänen tai sanot ”hei Siri” ja kuulet merkkiäänen. Tämän jälkeen voit sanoa haluamasi komennon. Siri saattaa sen jälkeen tehdä tarkentavia kysymyksiä. Anna vastauksesi kysymykseen puhumalla. Voit myös pitää kotipainiketta painettuna, kunnes olet sanonut koko ”komennon lisätietoineen” Sirille. Näin Siri ei katkaise kuuntelua kesken, vaikka tulisi lyhyt tauko.

Soittaminen

Voit soittaa Sirin avulla joko yhteystiedoissa olevalle henkilölle tai sanomalla haluamasi numeron.

Mikäli haluat soittaa yhteystiedoissa olevalle henkilölle, paina kotipainiketta kunnes kuulet äänimerkin ja sano ”soita puhelu matti meikäläiselle”. Tämän jälkeen Siri kertoo ”soitetaan matti meikäläinen”. Mikäli Siri tunnistaa väärin, voit vielä katkaista soittamisen normaalisti kahden sormen kaksoisnapautuksella.

Mikäli sanot Sirille ”soita puhelu Matille” ja yhteystiedoissasi on useampi Matti, kertoo Siri kaikki löytyneet vaihtoehdot, ja äänimerkin jälkeen voit sanoa ketä Mattia tarkoitit.

Voit soittaa myös numeroon, joka ei ole yhteystiedoissasi. Mikäli haluaisit soittaa HUNin ICT tuen päivystyspuhelimeen sano Sirille ”soita numeroon 0447208644”.