Mo­vie­Rea­ding -oh­je

MovieReading ohjelman asennus

Avaa AppStore

Valitse aktiiviseksi oikeasta alareunasta ”Haku”.

Syötä yläosan hakukenttään hakusanaksi ”MovieReading”

hakuehdotuksiin pitäisi tulla näkyviin MovieReading, valitse sen kohdalla oleva ”Hae” painike.
Seuraavaksi tulee asennuksen vahvistus, vahvistustapa riippuu puhelimesi asetuksista. Vahvistuksen jälkeen ohjelman lataus alkaa, ja kun se on valmis, tulee ohjelman kohdalle näkyviin ”Avaa” painike.

Ohjelman käyttö

Avaa MovieReading kotivalikon kuvakkeesta. Kuvakkeessa on kirjaimet MR sinisellä pohjalla ja valkoisilla kehyksillä.

Ensimmäisellä kerralla ohjelma käynnistyy ”Quick start guide” sivulle jolla kerrotaan tietoa ohjelmasta englannin kielellä. Voit sulkea sen vasemman yläkulman takaisin painikkeesta, jolloin siirrytään ”Asetukset” sivulle.

Tarkista ”Asetukset” sivulla, onko ”Country” kohdassa valittuna ”Finland”, jos ei ole valitse se ja valitse sitten luettelosta suomi.

Kuvailu-tiedoston lataaminen

Valitse alareunasta ”Market” (kuvake, jossa on kaksi tyhjää neliötä päällekkäin sinisissä kehyksissä)

Etsi luettelosta haluamasi ohjelma, joidenkin kohdalla on useampi valintamahdollisuus sen mukaan, onko käytettävissä esim. tekstitys ja kuvailutulkkaus. Näistä voi yleensä silloin valita joko jommankumman tai sellaisen, jossa on molemmat yhdessä.

Nämä vaihtoehdot on voitu kertoa englanniksi tai suomeksi elokuvasta riippuen.

Audio description on kuvailutulkkaus

Subtitles on tekstitys

dubbing on dubbaus

Muitakin voinee olla...

Valitse luettelosta haluamasi elokuva, esim. Hymyilevä mies, jolloin avautuu uusi sivu.

Valitse ”Contents” otsikon alta ”Audio description finnish”.

Saat kysymyksen lataamisesta englanniksi ”Download this movie”, valitse ”Yes” ja lataus alkaa

Kun lataus on valmis tulee ilmoitus, ”Download successful”,sulje ilmoitus ”Ok” painikkeesta.

Ohjelma palautuu kohtaan josta aloitit latauksen, pääset ”Market” sivun päätasolle vasemman ylänurkan edellinen painikkeesta.

Kuvailun käynnistäminen

Valitse MovieReading sovelluksen vasemmasta alakulmasta ”My Movies” (Harmaan sydämen muotoinen painike)

Näet listan lataamistasi kuvailuista, valitse listasta haluamasi, esim. ”Hymyilevä mies”.

Saat ilmoituksen, jossa vaihtoehtoina on:

”Watch this movie” (aloittaa kuvailun”

”Delete item” (voit poistaa kuvailutiedoston)

”Cancel” ( (peruuta)

Valitse ”Watch this movie”

Jos käytät sovellusta ilman VoiceOveria, et saa näytölle yllä olevaa ilmoitusta.

Saat englanniksi muistutuksen, että himmennä näyttö ja laita lentokonetila päälle. Nämä kannattaa tehdä ettei muut elokuvissa olijat häiriinny.

Valitse ”Ok” ja kuvailu alkaa, jos valitset ”Cancel” palaat takaisin elokuvan valintaan.

Ensimmäisellä käyttökerralla sovellus kysyy lupaa mikrofonin käyttöön, valitse ”Ok”, jotta kuvailu voi synkronoitua oikeaan kohtaan.

Kuvailu käynnistyy ja automaattisesti synkronoituu elokuvan kulun mukaan.

Mikäli vaikuttaa, ettei synkronointi ole kohdallaan, voit napauttaa yläreunasta löytyvää”Sync” painiketta jolloin ohjelma yrittää uudelleen löytää oikean kohdan.

Jos haluat keskeyttää kuvailun hetkeksi, valitse ”Pause” -painike, painikkeen nimeksi vaihtuu ”Resume” ja valitsemalla sen kuvailu taas jatkuu ja se vaihtuu”Pause” -painikkeeksi.

Näytön keskiosassa näkyy englanniksi mitä ohjelma tekee sillä hetkellä.

Kun haluat lopettaa kuvailun valitse alareunasta ”Back” painike. Saat kysymyksen ”Return to previous screen?”, valitse ”Yes” ja palaat ”My movies” ikkunaan. Jos et halua lopettaa kuvailua valitse ”No” ja kuvailu jatkuu.

Kun olet katsonut elokuvan voit poistaa kuvailun puhelimesta seuraavasti.

Valitse sovelluksen vasemmasta alakulmasta ”My movies” (Harmaa sydämen muotoinen kuvake)

Valitse kuvailu, jonka haluat poistaa, valitse avautuvasta ilmoituksesta ”Delete this item”, poistolle ei kysytä vahvistusta, vaan se poistuu saman tien.

Jos käytät sovellusta ilman VoiceOveria, poisto toimii hieman toisella tavalla.

Valitse sovelluksen vasemmasta alakulmasta ”My movies” (Harmaa sydämen muotoinen kuvake)

Pyyhkäise näyttöä oikealta vasemmalle sen elokuvan kohdalla, jonka kuvailutulkkauksen haluat poistaa.

Elokuvan nimen oikealle puolelle ilmestyy punaisella pohjalla Delete-painike.

Kun napsautat sitä, kuvailutulkkaus poistetaan ilman lisävahvistusta.