Fa­ce­boo­kin käyt­tö

Sovelluksen alapalkissa on viisi tai kuusi ns. välilehteä versiosta riippuen, jotka ovat vasemmalta oikealle seuraavassa järjestyksessä:

Uutiset, kaveripyynnöt, watch, Marketplace, ilmoitukset ja Facebook-valikko.

Myös välilehtien sisältö saattaa vaihdella eri käyttäjillä.

Kaveripyynnöt

Henkilön lisääminen

Voit lähettää kaveripyyntöjä Facebookissa muutamalla eri tavalla. Helpoiten se tapahtuu seuraavasti:

1. Kun olet uutiset-välilehdellä, etsi näytön ylälaidasta keskeltä Etsi -niminen hakukenttä, ja kaksoisnapauta sitä yhdellä sormella.

2. Näppäimistö tulee esiin automaattisesti. Kirjoita etsimäsi henkilön nimi. Voit halutessasi käyttää myös sanelu-toimintoa. Kun olet kirjoittanut nimen, napsauta Etsi-painiketta näytön oikeassa alakulmassa.

3. Selaa hakutuloksia yhden sormen poikittaispyyhkäisyillä. Kun tulet haluamasi henkilön kohdalle, tee yhden sormen tuplanapautus, jolloin sovellus avaa hänen profiilisivunsa.

4. Etsi avautuvasta näkymästä Lisää kaveriksi -painike, ja tuplanapauta sitä yhdellä sormella, jolloin kaveripyyntö lähetetään.

Kaveripyynnön hyväksyminen

Kun olet kaveripyynnöt-välilehdellä, varsinaiset pyynnöt näkyvät näkymän yläosassa. Näiden jälkeen näkymässä voi selailla Facebookin automaattisesti antamia kaveriehdotuksia. Saapuneista kaveripyynnöistä tulee aina erillinen ilmoitus ilmoitukset-välilehdelle. Ne löytyvät kuitenkin myös Kaveripyynnöt -välilehdeltä. Voit selata saapuneita pyyntöjä kaveripyynnöt-välilehdellä yhden sormen poikittaispyyhkäisyillä. Jos haluat hyväksyä pyynnön, tee yhden sormen tuplanapautus hyväksy-painikkeen kohdalla. Jos taas haluat hylätä pyynnön, tuplanapauta pyynnön perässä olevaa poista-painiketta yhdellä sormella.

Oman tilan päivittäminen

1. Varmista, että uutiset-välilehti näytön vasemmasta alareunasta on valittu.

2. Etsi näytön yläosasta mitä mietit -painike ja tuplanapauta sitä yhdellä sormella. Painike löytyy helpoiten liu’uttamalla sormea laitteen yläosasta alaspäin.

3. Seuraavaksi avautuu näkymä, jossa tilan voi päivittää. Jos haluat tehdä perinteisen, tekstimuotoisen tilapäivityksen, etsi näytöltä mitä mietit -niminen tekstikenttä ja tuplanapauta sitä, jolloin näppäimistö tulee esiin. Nyt voit kirjoittaa tilapäivityksesi. Voit myös halutessasi käyttää sanelu-toimintoa.

4. Kun olet kirjoittanut päivityksesi, etsi näytön oikeasta yläreunasta Jaa-painike, ja napauta sitä kahdesti yhdellä sormella, jolloin päivityksesi julkaistaan.

Uutisvirran selaaminen

Uutisvirran selaaminen onnistuu helpoiten perinteisillä yhden sormen poikittaispyyhkäisyillä.

Reaktiot

Jos haluat ns. reagoida johonkin julkaisuun (esim. tykätä tai kommentoida julkaisua), toimi seuraavasti:

1. Selaa uutisvirtaa, kunnes löydät julkaisun, johon haluat reagoida.

2. Pyyhkäise näyttöä yhdellä sormella alhaalta ylös/toisin päin, kunnes tulet haluamasi reaktion kohdalle. Napauta tämän jälkeen näyttöä kahdesti yhdellä sormella.