Sa­fa­ri

Safari on iPhonen oma sovellus, jota käytetään Internetin selaamiseen. Tässä ohjeessa käydään läpi muutamia perustoimintoja.

Uuden verkkosivun avaaminen

1. Avaa Safari iPhonen kotinäytöltä, se sijaitsee yleensä näytön alalaidassa. Safarin kuvakkeessa on punavalkoinen kaksisuuntainen nuoli sinisellä pohjalla.
2. Etsi osoiterivi näytön yläosasta ja napauta sitä, jolloin näppäimistö tulee esiin näytön alalaitaan.
3. Kirjoita haluamasi osoite ja paina avaa-painiketta näytön oikeasta alalaidasta.

Verkkosivuja saat vieritettyä pyyhkäisemällä näyttöä ylös tai alas. Linkin saa avattua napauttamalla sitä yhdellä sormella. Edelliselle sivulle pääsee napauttamalla vasemmalle osoittavaa nuolipainiketta näytön vasemmasta alalaidasta. Suurinta osaa verkkosivuista saa myös suurennettua, jolloin tekstin lukeminen on helpompaa. Vedä kahta sormea näytöllä erilleen toisistaan suurentaaksesi tekstiä. Saat pienennettyä tekstejä vetämällä sormia lähemmäs toisiaan näytöllä.

Sivun lisääminen suosikkeihin

1. Siirry sivulle, jonka haluat lisätä suosikkeihin.
2. Kun olet haluamallasi sivulla, paina näytön alaosasta löytyvää jaa-painiketta. (Kuvake, jossa on neliö ja ylös osoittava nuoli).
3. Vieritä avautuvaa näkymää alaspäin, kunnes tulet Lisää suosikkeihin -painikkeen kohdalle, napauta sitä.
4. Seuraavaksi voit antaa suosikille oman nimen. Oletuksena iPhone nimeää suosikin sivun otsikon mukaan. Lopuksi napauta tallenna-painiketta näytön oikeasta ylälaidasta.
Luodut suosikit ilmestyvät safarissa näytön alalaidassa olevan näytä kirjanmerkit -painikkeen taakse. (Kirjaa muistuttava kuvake). Valitse näkymän vasemmasta ylälaidasta Kirjanmerkit-painike, ja sen jälkeen Suosikit, jonka jälkeen lisäämäsi suosikit näkyvät luettelona näytöllä, ja voit avata niistä jonkun napsauttamalla sitä.

Välilehdet

Safarissa voi pitää useita verkkosivuja avoinna samaan aikaan erillisillä välilehdillä. Välilehtien käyttö tapahtuu seuraavasti:
1. Etsi näytön oikeasta alalaidasta välilehdet-painike. Se on painike, jossa on kaksi neliötä limittäin,
2. Uuden välilehden saa lisättyä napauttamalla +-painiketta keskeltä näytön alalaidasta.
3. Välilehdeltä toiselle siirrytään painamalla välilehdet -painiketta, jolloin avautuu lista välilehdistä. Voit selata listaa vierittämällä sivua ylös/alas, ja avata haluamasi välilehden napauttamalla sitä.
4. Välilehden saa suljettua pyyhkäisemällä välilehtiluettelossa oikealta vasemmalle halutun välilehden kohdalla.

Verkkosivun lisääminen kotinäytölle

iPhonessa voi luoda erillisen kuvakkeen haluamastaan verkkosivusta koti-näkymään, jolloin kyseisen sivuston saa avattua pelkkää kuvaketta painamalla.
1. Avaa haluamasi verkkosivu Safarissa
2. Etsi näytön alalaidasta jaa-painike (se kirjaa esittävä kuvake)
3. Vieritä avautuvaa näkymää alaspäin, kunnes näkyviin tulee lisää Koti-valikkoon. Napauta sitä.
4. Tämän jälkeen voit vielä antaa haluamasi nimen kuvakkeelle. Oletuksena iPhone nimeää kuvakkeen sivun otsikon mukaan.
5. Viimeistele toiminto napauttamalla Lisää-painiketta näytön oikeasta ylälaidasta.