App Sto­re

AppStore on se paikka, jota kautta kaikki sovellukset haetaan ja asennetaan iPhoneen. AppStoreen pääsee iPhonen kotinäkymästä, ja se sijaitsee yleensä kyseisen näkymän toisella sivulla.

AppStoressa on viisi ns. välilehteä, jotka ovat: tänään, pelit, apit, päivitykset ja haku. Tänään-välilehdellä näkyy Applen erikseen esille nostamat apit ja pelit, ja kyseisen välilehden sisältö muuttuu joka päivä. Pelit-välilehdellä voi selata uusimpia ja suosituimpia pelejä. Apit-välilehden idea on sama kuin edellisessä, mutta sisältö on nimensä mukaisesti erilaista. Täältä löytyy kaikki muut huvi- ja hyötysovellukset, jotka eivät pelikategoriaan kuulu. Päivitykset-välilehdellä voi asentaa jo puhelimeen asennettuihin sovelluksiin uusimmat versiot, mikäli sovellukset eivät päivity automaattisesti. Helpoiten tämän saa tehtyä etsimällä näytön oikeasta yläkulmasta päivitä kaikki-painikkeen. Viimeisenä oleva haku-välilehti on kaikkein kätevin, jos jo tiedetään, mikä sovellus puhelimeen halutaan asentaa.

Sovelluksen asentaminen:

1. Avaa AppStore.

2. Etsi Haku-välilehti, joka sijaitsee näytön oikeassa alalaidassa, ja napauta sitä.

3. Etsi näytöltä harmaalla pohjalla oleva hakukenttä ja napauta sitä, jolloin näppäimistö tulee esiin. Kirjoita halutun sovelluksen nimi ja napauta etsi-painiketta näytön oikeassa alalaidassa.

4. Jos kirjoitit sovelluksen koko nimen, se on yleensä hakutuloksissa ensimmäisenä. Aloita sovelluksen lataus napsauttamalla Hae-painiketta sovelluksen nimen oikealla puolella. Vahvista vielä sovelluksen lataus Touch ID:llä tai syöttämällä Apple ID:si salasana, jos puhelin sitä pyytää.

Ladattu sovellus ilmestyy koti-valikkoon, sen viimeiselle sivulle.