Tue­tut lo­mat ja vir­kis­tys­lo­mat

Solaris-lomat näkövammaisille ja kuulonäkövammaisille, vaihtelevat hakuajat

Näkövammaisten liitto järjestää yhteistyössä Solaris-lomat ry:n kanssa Raha-automaattiyhdistyksen tukemia lomia näkövammaisille ja kuulonäkövammaisille useassa kohteessa eri puolilla Suomea.

Lomaa haetaan Solaris-lomat ry:n verkkosivulta löytyvällä hakemuslomakkeella, jossa näkyvät myös teemat ja lomakohteet.

Lomat myönnetään taloudellisin ja sosiaalisin perustein.

Lue lisää Solaris-lomat ry:n sivuilta:

Sokeain Ystävät ry:n virkistyslomien hakuaika vuodelle 2017 on päättynyt

Sokeain Ystävät ry on myöntänyt jälleen yhteensä 150 virkistyslomaa näkövammaisille vuonna 2017. Helsingin ja Uudenmaan Näkövammaiset ry:n osuus on 20 lomaa.

Lomien hakuaika oli lokakuussa 2016.

Virkistysloma Onnelassa

Virkistysloma on viiden vuorokauden ohjelmallinen loma täysihoidolla ja se vietetään Sokeain Ystävien omistamassa Majatalo Onnelassa Tuusulassa. Lomaan sisältyy majoitus kahden hengen standard-huoneessa, kolme ruokailua päivässä, yhdessäoloa ja vertaistukea, monipuolista päivä- ja iltaohjelmaa sekä hierontahoitoja.

Loman omavastuuosuus on 50 euroa per aikuinen. Loman listahinta on 550 euroa, josta Sokeain Ystävät kustantaa 500 euroa.

Kenelle

Virkistysloma on tarkoitettu normaalikuntoisille, lomalla itsenäisesti tai avustajan kanssa pärjääville näkövammaisille henkilöille. Valinnat tehdään sosiaalisin ja taloudellisin perustein. Loma voidaan myöntää samalle henkilölle 3 vuoden välein.

Lomaa ovat voineet hakea kaikki FSS:n sekä NKL:n alueyhdistysten jäsenet ja seuraavien toimialayhdistysten jäsenet: Fysioterapia-alan Näkövammaiset ry, Näkövammaiset Käsityöntekijät ry ja Suomen Kuurosokeat ry.

Mistä

Lomaa on voinut hakea siitä näkövammaisyhdistyksestä, jossa ollaan jäsenenä, kuten FSS tai NKL:n alue- tai toimialayhdistykset.

Milloin

Loma vietetään jollakin erikseen listatuista lomaviikoista, jolloin ohjelmaa ja vertaistukea järjestetään. Ensimmäinen lomaviikko on talvella viikko 2 eli 9.-14.1.2017. Talviviikolla ohjelma järjestetään
myös ruotsiksi.
Muut lomaviikot ovat heinäkuussa, viikot 26, 27, 29 ja 30.

Matkatuki

Lomailijan on mahdollista hakea matkakorvausta Sokeain Ystäviltä loman jälkeen. Hakulomakkeen saa lomalla Onnelasta tai netistä:
www.syry.fi