Ajankohtaista

KOKO! –PROJEKTIN KEVÄÄN TOIMINTA

Tässä tiedotteessa lyhyesti:
1. Yleistä; Tule mukaan KOKO! –projektin viimeisen vuoden toimintaan!
2. Kevään apuväline-esittelyt – Mielenkiintoista uutta, mutta myös jotain jo tuttua!
3. Omenapiirit Applen iOS-laitteiden käyttäjille – Tule kuulemaan hyviä käyttövinkkejä!
4. Pienryhmäopetuksia Daisy-, tietokone- tai matkapuhelin-asioissa – Nyt on mistä valita!
5. Applen iOS-käyttöjärjestelmä päivittyy – myös Siri-apuri oppii vihdoin suomea!

1. Yleistä – Tule mukaan KOKO! –projektin viimeisen vuoden toimintaan!

KOKO! –projektin viimeinen toimintavuosi on alkanut. Kotikäynnit, HUNin tiloissa annettava ohjaukset ja puhelinohjaus jatkuvat tuttuun tapaan.

Kevään aikana järjestetään apuväline-esittelyjä Iiris-keskuksessa, Omena-piirin tapaamisia Pengertuvalla ja pienryhmäopetuksia Iiris-keskuksessa. Pienryhmät toteutuvat, mikäli ryhmään saadaan vähintään 4 osallistujaa.

Seuraa ilmoittelua ja tule mukaan! 

2. Kevään apuväline-esittelyt – Mielenkiintoista uutta, mutta myös jotain jo tuttua!

Kevään aikana järjestetään kolme apuväline-esittelyä. Esittelyt ovat kaikille yhteisiä; niihin ei ole osallistumismaksua, eikä rajattua osallistujamäärää. Kaikki esittelyt ovat tiistai-iltapäivinä klo 14 – 16 Iiris-keskuksessa.

3. Omenapiirit Applen iOS-laitteiden käyttäjille – Tule kuulemaan ja kertomaan hyviä käyttövinkkejä!

Syksyllä aloitetut, Applen iOS-laitteiden käyttäjille tarkoitetut, Omenapiirit kokoontuvat kevään aikana neljä kertaa. Paikka on nyt Pengertuvan toimipisteen Pengersali ja aika maanantai-iltapäivä klo 14 – 16.

Omenapiirissä jutellaan ja vaihdetaan ajatuksia Applen-laitteiden toiminnasta ja tavoista, joilla kukin käyttää laiteita hyödykseen. Ota oma iPhone tai iPad-laite mukaan tai voit hyvin tulla myös ilman laitettakin kuulolle.

Osoite siis: HUNin Pengertuvan toimipiste, Pengerkatu 11 A 3, toinen kerros, 00530 Helsinki
Tilaisuudet ovat maksuttomia.

4. Pienryhmäopetuksia Daisy-, tietokone- tai matkapuhelin-asioissa – Nyt on mistä valita!

Tänä keväänä pienryhmien aiheita on useita. Ne on jaoteltu viiden otsikon alle: Daisy-kuuntelulaitteet, Windows-tietokoneet, Nokian Symbian-, ndroid-puhelimet ja tabletit sekä Applen puhelimet ja tabletit.
 Kun ryhmään on ilmoittautunut vähintään 4 henkilöä, voidaan ryhmä toteuttaa.

Ryhmäopetuskerran hinta on 5 euroa. Syksyn opetuksiin osallistumiset laskutetaan joulukuussa. Pienryhmäopetukset järjestetään Iiris-keskuksessa.

5. Applen iOS-käyttöjärjestelmä päivittyy – myös Siri-apuri oppii vihdoin suomea!

Maaliskuun teemana on ”iPhone ja iPad –laitteet ajantasalle”. Seuraavassa Applen käyttöjärjestelmän päivityksessä, iOS 9.3, mahdollisesti myös Siri-apuri ymmärtää ja puhuu suomea.

Siri on puhuva avustaja. Sen avulla voit soittaa yhteystiedoissasi olevalle henkilölle, asettaa hälytyksen, kysyä esim. kellonaikaa, säätä tai yleisiä asioita, joiden vastaukset löytyvät internetistä tai Wikipedia sanakirjasta. Kun kysyt Siriltä vaikkapa lähimmän apteekin sijaintia, kuulet osoitteen ja voit ottaa sinne reittiohjauksen. Siri vastaa sinulle suomeksi.
 
Kun iOS-päivitys on julkaisu, toivottavasti maaliskuussa, ilmoitamme tästä lisää. Seuraa ilmoittelua ja varaa aika oman iPhone-puhelimesi tai iPad-tabletin käyttöjärjestelmän päivitykseen ja Siri-apurin käyttöönoton opastukseen. HUNin tiloissa toteutettava, oman apuvälineen käyttöön annettu ohjaus on maksutonta.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautua voi puhelimitse KOKO!-projektin päivystyspuhelimeen 044 7208644 tai sähköpostilla koko@hun.fi.
Puhelinpäivystysajat ovat ma klo 9.00 – 12.00 ja ke klo 12.00 – 15.00, mutta vastaajaan voi jättää viestin ilmoittautumisesta milloin vain.
Ilmoita nimesi ja yhteystietosi sekä mihin tapahtumaan ja ryhmään osallistut.

Tervetuloa mukaan!