Kä­sil­lä – Nä­kö­vam­mais­ten kä­si­työy­rit­tä­jä­val­men­nus

TEHDÄÄN KÄSILLÄ!

Haluatko kehittää itseäsi käsityöyrittäjänä?
Kiinnostaisiko sinua saada lisäansioita käsityöläisenä?
Haluatko ideoida uusia tuotteita?
Ilmoittaudu mukaan Käsillä -valmennukseen!

Tammikuussa 2020 jatkuu valtakunnallinen Käsillä – Näkövammaisten käsityöyrittäjävalmennus jo toimiville käsityöyrittäjille ja käsityöyritystä suunnitteleville. Valmennus on jatkuvaa STEA-rahoitteista tavoitteellista käsityöyrittäjävalmennusta, jossa opitaan käsityöläisyyteen, yrittäjyyteen ja vahvistetaan osallisuutta työelämässä. Käsillä -valmennuksen tavoitteena on ylläpitää näkövammaiskäsityötaitoja sekä luoda uusia tuotteita perinteisten lisäksi.

Kenelle Käsillä -valmennus on?

Käsillä -valmennukseen voivat hakea mukaan näkövammaiset ja näköongelmaiset henkilöt kaikkialta Suomesta. Tärkeintä on, että valmennettavalla on motivaatiota käsityötaitojen hankkimiseen ja elinkeinon harjoittamiseen. Käsillä -valmennuksessa tuetaan sekä yksilöllistä käsityötaitojen oppimista että uusien tuotteiden suunnittelua ottaen huomioon jokaisen opiskelijan erilaiset edellytykset ja tarpeet. Käsillä -valmennuksen tavoitteena on, että jokaisella osallistujalla on valmennuksen päätyttyä ainakin yksi oma uusi käsityötuote myyntiin.

Käsillä -valmennuksen sisältö

Tammikuussa 2020 alkava käsityöyrittäjävalmennus kestää viisi kuukautta. Lähiopetusta on joka kolmas viikko 3-4 päivää kerrallaan Iiris-keskuksessa Helsingissä, Marjaniementie 74. Lähipäivinä opetusta on klo 9-16. Valmennus sisältää lähipäivien lisäksi itsenäistä opiskelua, henkilökohtaista yritysneuvontaa, etätukea sekä ohjausta ja neuvontaa valmennuksen jälkeen. Käsillä -valmennuksessa opiskelija perehtyy vahvasti eri käsityötekniikoihin ja yrittäjyyteen, osallistuu erilaisiin kulttuuritapahtumiin sekä saa opastusta erilaisten käsityötapahtumien järjestämiseen.

Keväällä 2020 Käsillä -valmennus muodostuu kolmesta eri linjasta:

1. Näkövammaisten perinnekäsitöiden linja. Vahvistetaan perinnekäsityötaitoja ja opitaan uutta. Ohjelmassa on mm. punontaa, tuohitöitä ja harjansidontaa. Lähiopetusta on viikoilla 6, 9, 12, 15, 18 ja 21.

2. Nahkatöiden alkeet -linja. Tutustutaan erilaisiin perinteisten nahkakäsitöiden valmistustekniikoihin mm. koiranpantoja ja vöitä valmistaen. Lähiopetusta on viikoilla 8, 11, 14, 17 ja 20.

3. Sekatekniikkalinja. Valmistetaan keittiöön ja kattaukseen liittyviä tuotteita pehmeitä ja kovia materiaaleja yhdistäen. Tutustutaan mm. keramiikkaan, makramee -solmeiluun ja kankaanpainantaan. Lähiopetusta on viikoilla 4, 8, 10, 13, 16 ja 19. (Viikkojen 4 ja 8 opetus on Annantalolla, Annankatu 30, 00100 Helsinki).

Lisäksi valmennus sisältää kaikille opiskelijoille yhteiset luentopäivät 12.3 ja 23.4.

Valmennukseen hakeminen

Ilmoittaudu haluamallesi linjalle viimeistään 13.12.2019 mennessä joko
- seuraavan linkin kautta:

- tai puhelimitse 050 435 8800/ Hanna Karesjoki 
- tai sähköpostilla: hanna.karesjoki@hun.fi

Jokainen hakija haastatellaan ja opiskelijavalinnat tehdään sen perusteella.
Haastattelut pidetään viikolla 51.

Käsillä -valmennusohjelma on ilmainen ja kaikki kurssilla käytettävät materiaalit ovat valmennettaville maksuttomia. Matkat, majoitus ja ruokailut jäävät valmennettavan maksettavaksi.

Lisätietoja Käsillä -käsityöyrittäjävalmennuksesta:
Hanna Karesjoki, 050 435 8800, hanna.karesjoki@hun.fi

Tule mukaan Käsillä -käsityöyrittäjävalmennukseen kehittämään käsityö- ja yrittäjäosaamistasi!