Kä­sil­lä – Nä­kö­vam­mais­ten kä­si­työy­rit­tä­jä­val­men­nus

Nyt se on Käsillä!

Haluatko kehittää itseäsi käsityöyrittäjänä?
Kiinnostaisiko sinua saada lisäansioita käsityöläisenä?
Haluatko ideoida uusia tuotteita?

Elokuussa 2019 on alkanut uusi valtakunnallinen Käsillä – Näkövammaisten käsityöyrittäjävalmennus jo toimiville käsityöyrittäjille ja -yritystä suunnitteleville.

Ura käsillä -hankkeesta kehittyi Käsillä -käsityöyrittäjävalmennus, joka on jatkuvaa STEA-rahoitteista, tavoitteellista käsityöyrittäjävalmennusta. Käsillä -valmennuksessa opitaan käsityöläisyyteen, yrittäjyyteen ja vahvistetaan osallisuutta työelämässä.

Käsillä -käsityöyrittäjävalmennuksen tavoitteena on ylläpitää näkövammaiskäsityötaitoja sekä luoda uusia tuotteita perinteisten lisäksi. Käsillä pyrkii nostamaan näkövammaiskäsityön arvostusta ja edistämään näkövammaisten käsityötoiminnan tunnetuksi tekemistä näkövammaisyhteisön sisällä sekä ulkopuolella ja mediassa.

Käsillä -valmennus, kenelle?

Käsillä -valmennukseen voivat hakeutua mukaan näkövammaiset ja näköongelmaiset henkilöt kaikkialta Suomesta. Tärkeintä on, että valmennettavalla on motivaatiota käsityötaitojen hankkimiseen ja elinkeinon harjoittamiseen.

Käsillä -valmennuksessa tuetaan sekä yksilöllistä käsityötaitojen oppimista että uusien tuotteiden suunnittelua. Käsillä -valmennuksessa otetaan huomioon osallistujien erilaiset edellytykset ja tarpeet. Osallistujalle laaditaan yksilöllinen valmennusohjelma. Käsillä -valmennuksen tavoitteena on, että jokaisella osallistujalla on valmennuksen päätyttyä ainakin yksi oma uusi käsityötuote myyntiin.

Käsillä -valmennuksen ammattitaitoiset ohjaajat ovat suunnitelleet lähipäivät ja yrittäjyyteen liittyvät luennot huolella.

Käsillä -valmennuksen sisältö

Käsillä -valmennus alkaa syksyisin ja keväisin, valmennukseen osallistuva sitoutuu viiden kuukauden ajaksi valmennukseen. Lähiopetusta on kerran kuussa viisi päivää Iiris-keskuksessa, osoitteessa Marjaniementie 74, Helsinki. Valmennus sisältää lähipäivien lisäksi itsenäistä opiskelua, henkilökohtaista yritysneuvontaa, etätukea sekä ohjausta, tietoa ja neuvontaa valmennuksen jälkeen.

Käsillä -valmennus muodostuu syksyllä 2019 kolmesta eri linjasta: näkövammaisten perinnekäsitöiden linjasta, nahkatöiden linjasta ja tekstiililinjasta. Käsillä -valmennuksessa perehdytään käsityötekniikoiden ohjauksen lisäksi vahvasti yrittäjyyteen. Teemme vierailuja eri kulttuuri- ja käsityötapahtumiin. Käsillä -valmennukseen osallistujat saavat myös opastusta erilaisten tapahtumien järjestämiseen sekä markkinointi- ja myyntikokemusta.

Käsillä käsityöyrittäjän valmennusohjelma on ilmainen ja kaikki kurssilla käytettävät materiaalit ovat valmennettaville maksuttomia. Matkat, majoitus ja ruokailut jäävät valmennettavan maksettavaksi.

Näkövammaisten perinnekäsitöiden linjalla ohjelmassa on mm. harjansidontaa, punontaa, kalusteiden punontaa ja korjausta, mattopiiskan tekoa. Lähiopetusviikot ovat 33, 36, 39, 42, 45 ja 48.

Nahkatöiden linjalla ohjelmassa ovat mm. erilaiset perinteiset nahkakäsityön valmistuksen tekniikat. Lähiopetusviikot ovat 34, 37, 40, 43, 46, ja 49.

Tekstiilityön linjalla ohjelmassa on mm. ryijytekniikkaa, huovutusta, makrameeta, koukkuamista ja korujen valmistamista. Lähiopetusviikot ovat 35, 38, 41, 44, 47 ja 50.

Lähipäivät ovat pääsääntöisesti klo 9-16, perjantaisin klo 9-14.

Valmennukseen hakeminen

Syksyn 2019 osalta hakuaika on jo ohi, mutta kevään 2020 hakuajat tulevat tälle sivulle myöhemmin syksyllä 2019.

Jokainen hakija haastatellaan ja opiskelijavalinnat tehdään sen perusteella.

Ilmoittaudu haluamallesi linjalle joko puhelimitse:
050 435 8800
tai sähköpostilla:
hanna.karesjoki@hun.fi
tai alla olevan linkin kautta:

Tule mukaan Käsillä -käsityöyrittäjävalmennukseen kehittämään käsityö- ja yrittäjäosaamistasi!

Lisätietoja Käsillä -käsityöyrittäjävalmennuksesta:
Hanna Karesjoki
050 435 8800
hanna.karesjoki@hun.fi 
(lomalla 1.7 – 28.7.2019)