Perinteikäs sokeain käsityömyymälä Annansilmät-Aitta jatkaa toimintaansa

Tiedote 12.2.2015/ Aihe: Näkövammaiskäsityö

Annansilmät-Aitta ostaa vuosittain tuotteita yli 40 näkövammaiselta käsityöläiseltä. Sokeva-Käsityöhön kohdistuneet leikkaukset eivät vaikuta Aitan toimintaan, koska Annansilmät-Aittaa ylläpitää Helsingin ja Uudenmaan Näkövammaiset ry. Aitan toimintaan ei ole saatu rahoitusta Raha-automaattiyhdistykseltä, vaan myymälätoiminta pyörii niillä tuotoilla, joita saadaan, kun asiakkaat ostavat käsityötuotteita ja näin tukevat näkövammaisten työllisyyttä Suomessa.

Aikaisemmin Suomessa on ollut laaja Annansilmät-Aitta -myymäläverkosto, mutta kannattavuuden heiketessä myymälöitä on jouduttu lopettamaan. Helsingin ja Uudenmaan alueyhdistyksen ylläpitämä näkövammaiskäsityömyymälä on viimeinen jäljellä oleva Aitta, joka on jäänyt palvelemaan kaikkia Suomen näkövammaisia käsityöläisiä.

Annansilmät-Aitta ei pyri voitolliseen tulokseen, vaan on tyytyväinen, jos kulut saadaan katettua. Toiminnan tarkoitus on työllistäminen.

Aitan tärkeitä näkövammaistuotteita ovat rottinkihuonekalut, harjat, punotut korit sekä erilaiset sisustustuotteet.

Annansilmät-Aitta jatkaa toimintaansa ja hyvän asian puolesta voi edelleen laittaa euronsa likoon ostamalla Aitasta näkövammaistuotteita. Aitta sijaitsee Helsingin Itäkeskuksessa palvelu- ja toimintakeskus Iiriksen alakerrassa. Tuotteita voi ostaa myös myymälän verkkokaupasta.

Lisätiedot:
Simo Parviainen, myymäläpäällikkö, Annansilmät-Aitta
p. 045 870 5747
simo.parviainen@annansilmat-aitta.fi