26.-27.5.2018 Kä­si­työ­päi­vä ja Lin­tu­jen yö Vil­lin­gis­sä

Käsityöpäivä ja Lintujen yö tapahtuvat samana viikonloppuna Villingissä. Osallistua voi joko molempiin tai vain toiseen tapahtumaan oman kiinnostuksen mukaan. Molempien tapahtumien ohjelma tämän ilmoituksen lopussa.

Käsityöpäivä järjestetään lauantaina 26.5. kello 10-18. Kuljetukset lähtevät Jollaksesta, Villaksen laiturista, Villinginsalmenpolku 2 (entinen Karoliininpolku 2). Lähtö käsityöpäivään kello 10 ja paluu
takaisin joko kello 16 tai kello 18. Lintujen yö -tapahtumaan lähtö on kello 18 tai kello 21. Paluu sunnuntaina 27.5. kello 12 Jollakseen.

Käsityöpäivään osallistuminen maksaa 20 euroa.  Hinta sisältää ohjelman, tulokahvin ja keittolounaan.
Lintujen yö maksaa 40 euroa ja se sisältää ohjelman lisäksi illallisen ja aamiaisbrunssin, majoituksen ja saunomisen. Ilman aterioita hinta on 20 euroa.
Jos osallistut molempiin tapahtumiin, niin hinta on 50 euroa.

Ilmoittautumiset ke 23.5. kello 12.00 mennessä sähköpostilla osoitteeseen:
osallistun@hun.fi
tai ma-ke kello 10-12 puhelimitse numeroon:
09 3960 5601.
Ilmoittautumisen yhteydessä ilmoita myös mahdollinen erityisruokavalio.


Käsityöpäivän la 26.5. klo 10-17 ohjelmassa ovat seuraavat ryhmät:

Langan värjäys. Opettajana Eija Jaakkola.
Ota mukaasi valkoinen tai luonnonvalkoinen lankakerä. Olisi hyvä, jos tekisit kerästä valmiin lankavyyhdin. Tämä nopeuttaa muun työn tekemistä lankaa värjätessä. Vyyhti saadaan aikaiseksi tarvittaessa Villingissäkin.

Lasipurkkien koristelu. Opettajana Tarja Heikkilä.
Voit ottaa mukaan lempi karkkipurkkisi ja koristella sen yllätyksellisillä koristeilla.

Kumihimolla nyörin tekeminen. Tarja Heikkilä opettaa purkkien koristelun ohella nyörin tekemistä. Tee itsellesi avaimen perä, nyöri kaulaan avaimia varten jne.

Tavallista virkkausta. Opettajana Susanna Laitinen.
Onko vanha kunnon virkkaus unohtunut. Tule ihmeessä päivittämään taitosi.

Muovipärekorin teko. Opettajana Seppo Toivanen joka neuvoo muovipärekorin tekoa. Tässä olisi teille miehille kiva käden taito.

Opetukset tapahtuvat niin sanotusti "tupatoimintana". Voit valita pöydän, missä haluamaasi käsityötä neuvotaan. Voit siirtyä seuraavaan pöytään, kun olet edellisen työn saanut valmiiksi.

Lisätietoja käsityöpäivän ohjelmasta voi kysyä käsityövastaava Eeva Airikaiselta p. 040 070 6378
tai sähköpostilla:
eeva.airikainen@gmail.com


Keväinen lintujen yö-tapahtuman lauantai - sunnuntai 26.-27.5.2018.

Tapahtuma alkaa lauantai-iltana saunomisella ja päivällisellä. Illalla takkatulen äärellä kertoo Heidi Koivunen, kuinka hän aloitti lintujenäänittämisen ja miten sadan linnun äänen tallentaminen edistyy.
Aamuyöllä herätys klo 04.30 ja lähtö klo 05.00 kuulemaan lintuja matkalla Myrskykallioille. Lintujen konsertti on silloin parhaimmillaan ja tunnistelemme lintuja Heidin avustuksella. Saarella on monenlaista
ympäristöä, joten yritämme löytää ainakin: Satakielen, käen, tiaisia, peippoja, pajulintuja, ja paljon paljon vesilintuja.
Palaamme emännän taikomalle aamiaisbrunssille klo 8.00.